Explain and learn

Je klanten tevreden houden begint bij de basis: je werknemers. Zij hebben het eerste contact met je doelgroep en staan voor wie je bent. Dus is het niet geheel vreemd om processen en handelingen ook voor hen zo duidelijk mogelijk te maken.

Daar kwamen wij in actie voor ANWB
Een vrolijke, kleurrijke animatie die werknemers aanspreekt én aanzet tot sneller & makkelijker handelen. Door in een kort-maar-krachtige uitleg de juiste hoeveelheid informatie te delen, bereik je meer begrip en genereer je meer actie bij je mensen.

anwb schade melden ontwerp illustratie van een vrouw achter een computerscherm die een melding krijgt over een auto.

Highlights

 • Opdrachtgever

  ANWB

 • What we did

  Concept
  Storyboard
  Animatie
  (Muziek) edit
  Sound effects

 • What we loved

  Ons uitleven op character animatie met focus op de fun factor

Bewegende anwb schade melden illustratie van een rennende hond.

How?

Een animatie? Da’s leuk! Maar hoe gaat dat in z’n werk? Wil je graag een animatie laten maken, maar geen idee wat er precies in verteld moet worden? Geen probleem! Wij gaan met jou om tafel om het een en ander op papier te zetten. Heb je al een tekst klaarstaan? Dan ben je lekker bezig!

Na het ontvangen van de tekst, gaan we een animatie debriefen. Hoeveel tijd heeft een zin nodig om uitgesproken te worden? Hoelang wordt de animatie in z’n geheel? Wat kunnen we er laten zien en hoe beeld je iets uit? Dat gaan we allemaal voor je uitzoeken.

anwb schade melden ontwerp illustratie van een man en een vrouw die buiten lopen.

Storyboard: stilstaande beelden vertellen
Nadat de boodschap duidelijk is, gaan wij aan de slag met een storyboard. Een storyboard is niks meer en niks minder dan een visuele weergave van een verhaal (filmscenario). Het beweegt nog niet én je hoort nog niks. Makkelijk gezegd: het is een verzameling van pagina’s met stilstaande beelden met daaronder de tekst die uiteindelijk ingesproken wordt. Je ziet hoe lang een scene duurt en welke bewegingen we daar gaan toepassen, en het allerbelangrijkste: in deze fase kan je nog al je wensen doorgeven. Helemaal tevreden met het storyboard? Dan begint de magie!

anwb schade melden ontwerp illustratie van een plant op een gele achtergrond.
anwb schade melden bewegende illustratie van een klantenservice medewerkster.

Tadaa!

Je ontvangt een eerste, geanimeerde versie in je inbox. Super spannend natuurlijk, want op dat moment zijn we benieuwd of het verhaal dat je wilt vertellen, ook daadwerkelijk juist op je overkomt. Nadat alle animaties juist staan, gaan we ons uitleven met muziek en geluidseffecten, om nóg meer leven te brengen in onze kleurrijke animaties.

… En zo komen we tot een tof geheel, zoals deze ANWB schademelden animatie.

anwb schade melden ontwerp illustratie van een klanten service medewerkster achter haar bureau.
anwb schade melden ontwerp illustratie van twee handen die op straat een mobieltje vasthouden.
anwb schade melden ontwerp illustratie met een man die op een scherm aanwijst wat je moet doen.