Highlights

 • Opdrachtgever

  Kenniscentrum sport & bewegen

 • What we did

  Print
  Animatie
  Online publicatie

 • What we loved

  De uitdaging om complexe informatie te laten aanspreken op de doelgroep

Meer impact door kennis

Dát is de belofte die Kenniscentrum Sport en Bewegen maakt richting hun doelgroep(en). Niet zo heel gek, want de organisatie maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Denk bijvoorbeeld aan kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen en het adviseren en ondersteunen van professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.

Kortom: Kenniscentrum Sport en bewegen is dé organisatie om professionals te inspireren om aan de slag te gaan met sporten en bewegen. Al deze kennis vraagt natuurlijk om een constante stroom van visuele beelden. Via onder andere online publicaties, animaties en infographics maken we kennis visueel begrijpbaar voor jong én oud.

Complexe informatie inzichtelijk maken

Kenniscentrum Sport en Bewegen verzamelt de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek op het gebied van sport en bewegen. Deze complexe materie maken wij begrijpelijk voor professionals (zoals buurtsportcoaches, NOC*NSF en gemeentes) in het werkveld van sport en bewegen.

Met onze visuele uitingen maken we dus écht de impact voor professionals een stukje groter. Met begrijpelijke illustraties en animaties verwerkt in interactieve online publicaties is het niet alleen begrijpelijk en mooi, maar ook toegankelijk! En snel een overzicht creëren van data? Dat kan! Een overzichtelijke infographic is dan het juiste middel.

En niet geheel onbelangrijk: daarmee kunnen professionals die werkzaam zijn in sport, zorg, onderwijs en overheid direct aan de slag.

Voor jong en oud

De kennisproducten vanuit Kenniscentrum Sport en Bewegen zijn gericht op verschillende doelgroepen en thema’s. Zo hebben wij verschillende middelen gemaakt gericht op 0-4 jarigen, jongeren, senioren, maar ook op buurtsportcoaches, basisschool leerkrachten en mensen die werkzaam zijn in de jeugdgezondheidszorg. De informatie varieert: zo hebben wij online publicaties gemaakt wat de waarde van sport voor mensen met een verstandelijke beperking is, maar ook welke oefeningen je kan doen om als 65-plusser nog fit en gezond te blijven.

Belang van bewegen

Een mooi voorbeeld van een uitwerking voor Kenniscentrum Sport en Bewegen is de online publicatie over spier- en botversterkende activiteiten. Met deze online publicatie laat de organisatie zien wat het belang is van spier- en botversterkende activiteiten, inclusief uitgebreide uitleg hoe je dit dan doet. Dit hebben we speciaal voor de doelgroep inzichtelijk gemaakt aan de hand van een serie korte animaties waarin de bewegingen gevisualiseerd wordt.