Animatie laten maken

Verrassende ideeën. Slimme oplossingen. Rake ontwerpen. Dat vind je bij Beeldprikkels aan de Melkmarkt in Zwolle. Én, ze hebben één ding gemeen: ze ontstaan uit een frisse blik. Kijk je anders, dan zie je gewoon meer. Nieuwe wegen en mogelijkheden, nieuwe verbindingen en prikkels. Precies wat jij zoekt in een animatie en waar wij je graag bij helpen!

Wat is een animatie?

Een animatie is een visueel kunstwerk van bewegende beelden. Het is dé perfecte manier om complexe ideeën en concepten op een duidelijke en begrijpelijke manier te communiceren.

Creatieve vrijheid

Animaties bieden veel creatieve vrijheid en laat een blijvende indruk achter bij kijkers. Ze zijn ook kosteneffectief en kunnen situaties visualiseren die moeilijk te filmen zijn. Daarnaast zijn videoproducties ook vaak veelomvattende projecten. Een animatie is daarom sneller, goedkoper en soms een betere keus.

Bij het gebruik van animaties zijn er verschillende mogelijkheden om ze in jouw voordeel te laten werken. Wij kunnen het gehele proces voor je uit handen nemen, zodat je je kunt laten raken en bewegen door de kracht van animatie. Op zoek naar een explanimatie, televisiecommercial, typografische animatie, character animaties, corporate of logo-animatie? Onze experts staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat je animatie aan jouw verwachtingen voldoet.

Toffe voorbeelden? Jazeker! En die laten we je uiteraard graag zien. Werp een blik op onze cases.
Tablet scherm waarop een voorbeeld van de Cibap Pro case te zien is.

Onze werkwijze?

Ben je geïnteresseerd in het laten maken van een animatie of gewoon op zoek naar een stukje inspiratie?

Aanpak en stappenplan van een animatie

Stap 1 – Gesprek, situatie en brainstorm

Eerst brengen we de opdracht goed in kaart. We gaan om tafel om te bespreken waarom, waarvoor en voor wie de animatie wordt gemaakt. Samen denken we na over allerlei toffe ideeën voor de invulling van de animatie. Welke optie past het beste bij jouw organisatie en boodschap

Stap 2 – Briefing

Een animatie van 20 of 30 seconden is sneller gemaakt dan een versie van 2 minuten. Voor de input hebben we jouw hulp nodig! Stel een briefing op met jouw wensen en budget waar wij, als Beeldprikkels, mee aan de slag kunnen.  Dit hoeft natuurlijk geen uitgebreid verslag te worden. Een mailtje naar ons is al voldoende.

Stap 3 – Planning

Naast de briefing ontvangen we graag de nodige input. Bijvoorbeeld inspiratie voorbeelden, waar je de animatie wilt inzetten en of er een voice-over bij mag. Afhankelijk van de deadline maken we dan een planning. We gaan ervoor zorgen dat alles goed op elkaar wordt afgestemd.

Stap 4 – Aan de slag!

We sturen de voice-over aan, ontwerpen het storyboard, waarna we het geheel gaan animeren. Als deze basis staat, gaan we verder met het sound design en eventuele ondertiteling. Helemaal happy? Dan kunnen we diverse formaten aanleveren die aansluiten bij jouw wensen. Ook kunnen we de nodige tips & trucs met je delen. We helpen je graag een handje op weg. En, maak je geen zorgen; jullie blijven bij elke stap aangesloten. Zo zorgen we ervoor dat we het project samen aanpakken en het uiteindelijke kunstwerk écht van jullie wordt en aansluit bij jullie wensen.

Stap 5 – Implementatie

Yes! De animatie is eindelijk af. Maar wat nu? Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen uit jouw doelgroep de animatie bekijken. Stuur de link van jouw animatie rond in een nieuwsbrief of deel deze via social media. Je kunt ook een losse pagina of de complete publicatie weergeven op jouw website met behulp van een embed code.

Een sterk en strategisch content plan kan ervoor zorgen dat je het maximale uit jouw animatie haalt. Wij kunnen er een voor je bedenken, of nog beter: we kunnen het samen doen!

 • Wat is de doorlooptijd?

  Stel op tijd je deadline vast, de doorlooptijd van een animatie kan verschillen van 4 tot 6 á 8 weken, afhankelijk van complexiteit en andere factoren. Weten wat jouw idee zou kosten? Vraag het ons gerust!

 • Wat levert het mij op?

  Bij Beeldprikkels hebben we een deskundig team met jarenlange ervaring in het ontwikkelen van animaties. Wij creëren animaties die naadloos aansluiten bij jouw verhaal, doel en visie. Met onze aantrekkelijke en doeltreffende animaties kun je jouw boodschap op een unieke manier overbrengen en jouw concurrentie overtreffen!

 • Wat zijn de kosten?

  Met animatie zijn de mogelijkheden eindeloos en de kosten dus ook variabel. De prijs wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals de lengte, stijl & complexiteit van de animatie. Bijvoorbeeld, een simpele & strakke stijl is goedkoper dan een gedetailleerde animatie met veel complexiteit. Met een simpele briefing kunnen wij al uit de voeten en een inschatting voor je maken. Stuur ons gerust een berichtje!

 • Kan ik zelf voice over tekst of storyboard aanleveren?

  Beeldprikkels is hét ontwerpbureau dat duidelijk is in het communiceren van complexe informatie door middel van een pakkende voice-over tekst en storyboard. Geen poespas, gewoon goed. Hoewel we het voorwerk enorm waarderen, is het maken van een kwalitatief storyboard en voice-over vakwerk. Daarom zijn de door klanten aangeleverde storyboards ter inspiratie en laten we graag onze eigen creativiteit vloeien.

 • Wat is de ideale lengte?

  De lengte van de animatie hangt af van de doeleinden en de platformen waarop de animatie wordt ingezet. Tegenwoordig hebben mensen weinig tijd en willen ze zo snel mogelijk,  zoveel mogelijk informatie tot zich nemen.

  Daarom geven wij de voorkeur aan animaties van ongeveer 60 seconden, maar voor televisie commercials is een animatie van 30 seconden meer geschikt. Op Youtube adviseren wij een animatie van 5-20 seconden. In presentaties kunnen animaties ook perfect worden gebruikt om meer informatie uit te leggen, waarbij een animatie van meer dan 1 minuut passend kan zijn. Maar onthoud: blijf altijd bij de kern van je boodschap en houd het beknopt.

 • Waarom kiezen voor ons?

  Beeldprikkels staat bekend om haar unieke en kleurrijke ontwerpen die een eigen stijl uitstralen. Wij zijn trots op onze kwalitatieve animaties en delen dit graag met de wereld. Onze designers in Zwolle zijn voortdurend op de hoogte van de nieuwste illustratie-, animatie- en designtrends en zijn bedreven in verschillende animatie stijlen, waaronder explanimaties, televisiecommercials, typografische animaties, character animaties, corporate animaties en logo animaties. Onze designers staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat je animatie aan jouw verwachtingen voldoet en je er helemaal happy op terug kunt kijken.

Een animatie laten maken?

Vraag gerust een offerte op!

Lachende Judith zittende op de leuning van de groene bank.
Judith
Eigenaar Beeldprikkels

Het leven is toch veel te leuk voor saaie dingen!

Mijn missie: delete boring!
Zwolle Marketing campagnebeeld

More?

In het oog en in het hart. Daar wil je zitten, als organisatie en als merk. Beeldprikkels is de ideale partner om je te helpen met een gedegen merkstrategie. Samen bouwen aan jouw merk. Een naam, logo, identiteit, taal en merkverhaal.

Check ook eens ons complete portfolio! Daarop vind je meer over  merkontwikkelingemployer brandingdesign thinking en social design

Wat je uitdaging ook is, kom maar op!