Cultuuravontuur

Kunst in zicht!

Zet je scherm opzij, stap uit je klaslokaal en ga mee op Cultuuravontuur! Op speelse wijze ontdekken kinderen de meest kleurrijke kunstwerken, verrassende voorstellingen en bijzondere bouwwerken op spannende locaties in Zwolle. En dat allemaal met het té gekke progamma: Cultuuravontuur. Kunst beleven wordt zo een onvergetelijke ervaring! Aan ons de eer om zowel de identiteit als de middelen hiervoor vorm te geven. En óf we dat gedaan hebben! Kijk je mee?

Highlights

 • Opdrachtgever

  Stadkamer Zwolle

 • What we did

  Identiteit
  Illustratie
  Print

 • What we loved

  De creatieve vrijheid en het samenwerken aan een educatief doel

Leren over kunst en cultuur is één groot avontuur!

Lesgeven over kunst en cultuur kan natuurlijk in het klaslokaal, maar hoe leuk is het om al spelenderwijs te leren? Op avontuur! Niet alleen leuk, maar uit onderzoek blijkt ook dat kinderen op deze manier veel meer leren, verwerken en toepassen in de praktijk. En is dat niet de beste uitkomst?

Met het programma Cultuuravontuur krijgen de kinderen een voorbereidende les in de klas. Daarna openen ze het Cultuuravontuur-doosje waarin je naast alle informatie over de locatie ook stickers, tattoos en zelfs een paspoort kan vinden. Na het kunstbezoek doen ze de verwerking weer in de klas. Wat ons betreft: dé beste afwisseling!

 

Ga je op avontuur? Leg het vast!

Op (cultuur)avontuur! Dan denk je toch gauw aan iets vrolijks, vernieuwend of uitdagend? Dat vinden wij ook! Speciaal voor dit programma hebben wij juist dát gevoel gestopt in het ontwikkelen van de identiteit, de tattoos, stickers en zelfs een echt paspoort! Dat laatste is natuurlijk helemaal leuk: al je reizen en ervaringen op één plek verzameld. Niet alleen leuk op het moment zelf, maar ook als je eens terugkijkt. Na elk cultuurbezoek ontvangen de kinderen namelijk een bijpassende sticker, die ze in hun paspoort kunnen plakken. Elke categorie heeft zelfs een eigen unieke sticker. Hoe meer cultuuravonturen, hoe completer het paspoort met stickers wordt. Daar word je toch blij van?

Lesgeven over kunst en cultuur kan natuurlijk in het klaslokaal, maar hoe leuk is het om al spelenderwijs te leren?