Stap in de kinderwereld bij Doomijn!

‘Stap in de kinderwereld en verwonder je’. Dat is waar Doomijn in gelooft én wil uitstralen naar ouders en kinderen. Als geen ander creëren zij een wereld waarin het kind-zijn centraal staat. Zij maken het leven mooier door kinderen en volwassenen de kracht van spelen bij te brengen. 

En juist daarom is met het ontwikkelen van de nieuwe identiteit gekozen voor een dynamische identiteit. Iets wat meebeweegt, opvalt en echt eruit springt! En waar vooral is gekeken naar de belevingswereld van kinderen. Want zeg eens eerlijk, zo lang mogelijk kind blijven: dat willen we toch allemaal?

Doomijn ontwerp bewegende illustratie van een sterk mannetje.

Highlights

 • Opdrachtgever

  Doomijn Kinderopvang

 • What we did

  Strategie
  Concept
  Rebranding
  Website
  Online publicaties
  Print

 • What we loved

  Tijdens het ontwerpen zelf weer een duik in de kinderwereld nemen

Van merkverhaal naar visuele identiteit

Wat speelt zich af in de wereld van een kind? Welke kleuren en welke vormen spreekt hen het meeste aan? Met het bedenken, creëren en ontwerpen van de nieuwe merkidentiteit hebben we letterlijk een laag over de werkelijkheid heen gelegd om ouders de wereld te laten zien vanuit de ogen van het kind. 

We hebben gekeken naar het merkverhaal, gevoeld en geluisterd naar wat voor ouders en kinderen belangrijk is en dat omgezet in een visuele merkidentiteit.

Doomijn ontwerp illustratie blauwe vorm met knipogend gezicht.
Doomijn ontwerp illustratie groene druppel met knipogend gezicht.
Doomijn ontwerp illustratie donkerblauwe bloem met knipogend gezicht.
Doomijn ontwerp binnenkant van meerdere pagina's van een brochure.

Stijl, logo en illustraties
Bij het creëren van de stijl, het beeldmerk, het logo én alle illustraties hebben we gebruik gemaakt van basisvormen die altijd door kunnen blijven ontwikkelen. Is het een giraffe? Een pauw? Of toch een olifant? Het kan allemaal met een set basisvormen en kleuren. Het mooiste is dat kinderen er ook zelf mee aan de slag kunnen om hun eigen beestjes te ontwikkelen. Noem het fantasiebeestjes of verwondervondsten: het is in ieder geval gemaakt om in de fantasie- én in de kinderwereld te stappen. 

Doomijn ontwerp illustratie vormen.
Doomijn ontwerp illustratie van een kaartje met daarop alle Doomijn vormen.
Doomijn ontwerp illustratie in combinatie met een foto van een jong meisje met eromheen Doomijn beestjes.

Online publicaties
Voor alle praktische tips, inspiratie en persoonlijke verhalen maken wij regelmatig online publicaties voor Doomijn Kinderopvang. Van magazines over de zwangerschap tot aan doelgroepgerichte magazines over baby’s, peuters en kleuters: alle pedagogiek wordt in zo’n online magazine op een interactieve manier weergegeven. Het leest makkelijk weg doordat het op zowel desktop als mobiel goed te lezen is. Dé manier dus om ouders te laten zien dat Doomijn zoveel meer is dan alleen kinderopvang. 

Doomijn ontwerp van twee pagina's van de online publicaties.
‘Doomijn blijft je verwonderen’