Welkom in Zwolle: Dé bruisende stad waar het leven gevierd wordt!

Zwolle als dé beste plek om avonturen te beleven door kunst en cultuur, de leukste restaurants of te shoppen? Dat wisten wij natuurlijk allang, maar hoe overtuig je de rest van Nederland? Laat dat maar aan Beeldprikkels en Marketing Oost over. Met de campagne ‘Verder kijken in Zwolle’ hebben we een real life streamingdienst ontwikkeld waar we de bezoekers laten ontdekken wat Zwolle te bieden heeft. Een stad vol verhalen die zij zelf schrijven.

Tablet scherm met daarop beelden van de campagne.

Highlights

 • Opdrachtgever

  MarketingOost & Gemeente Zwolle

 • What we did

  Concept
  Graphics
  Projectmanagement

 • What we loved

  Het eindresultaat!

Binge away!

Niets is lekkerder dan comfortabele kleding, neerploffen op de bank met een dekentje en een goedgevulde snack-bak. Als je de juiste serie hebt gevonden om je volledig in kwijt te raken, kom je nog maar moeilijk in beweging. Maar wat nu, als je ook real life kan bingen? Net zo leuk, maar veel gezonder! Met ‘verder kijken in Zwolle’ wat gericht is op de doelgroepen: vriendengroepen, vriendinnen en jonge stellen laat Zwolle zien dat het anders én beter kan!

En niet geheel onbelangrijk: de bezoeker bepaalt in deze serie het verloop én hoe het afloopt. Gehele regie in handen dus! Zwolle zit, welk seizoen ze ook uitkiezen, vol geweldige restaurants, verrassende shops, heerlijke terrassen, luxueuze hotels, bruisende kroegen en indrukwekkende cultuur. Een beter decor voor een hitserie vind je nergens. Zwolle is 365 dagen per jaar en 24 uur per dag een hitserie waaraan bezoekers een volgende aflevering plakken.

Via verderkijkeninzwolle.nl bepaalt de bezoeker dus de afleveringen, ofwel de activiteiten van die dag! Binge away!

Een persoon met krullend haar wordt opgemaakt door een visagiste.
Twee vrouwen staande tussen twee grote fotografie lampen worden gefotografeerd door een mannelijke fotograaf die op de grond zit.
Vrolijke foto van Jilke en Judith op de set van de video voor de campagne.

The making of!

We regelden modellen, bezochten locaties, scoorden de leukste kleding én attributen. Samen met de storyteller, fotograaf en filmmaker maakten we het plaatje compleet om vervolgens te verwerken in het draaiboek.

Tijdens de warme zomerdagen spendeerden we veel van onze tijd in de fotostudio en op verschillende plekken van Zwolle. Voor ons ook leuk, want zo leerden we Zwolle nóg beter kennen! Als we dan later onze eigen filmposter op abri’s en billboards in de grote steden door heel Nederland zien hangen, voelt dat wel goed, hoor!

Daar zijn ze dan: dé filmposters voor de enige echte streamingdienst van Zwolle. Trots!
Verder kijken in Zwolle Filmposter met daarop twee vrouwen die lopen door de zonnige stad Zwolle met tassen in hun handen.
Verder kijken in Zwolle Filmposter met een vriendengroep die vrolijk op de bank zitten in een historisch aangeklede ruimte.
Verder kijken in Zwolle Filmposter met daarop een man en een vrouw die door de Sassenpoort lopen met op de achtergrond museum de Fundatie.

Dé streamingdienst van Zwolle

Natuurlijk hield het niet op bij de offline campagne. Online gingen we gewoon door! Door middel van online marketing brachten wij onze campagne bij de doelgroepen onder de aandacht. Ze werden verwend met 3 trailers om zo te kunnen verdwalen op de streamingdienst van Zwolle. Ook benieuwd naar de trailers en hotspots van Zwolle? Let’s watch!

Gele ster met veel punten.
Goede campagnes worden beloond!

Als kers op de taart zat de campagne bij de top 3 genomineerden van het X-Festival… en die hebben we, tromgeroffel.. nét niet gewonnen. Maar hé, de vakjury heeft de campagne van Zwolle binnen de categorie ‘Digital Marketing Award’ als meest creatief, vernieuwend en revolutionair erkend. Reden genoeg om absoluut trots te zijn!

X-Festival – Digital Marketing Award
Verder kijken in Zwolle Filmposter op een reclamebord in een winkelstraat van Zwolle.
Verder kijken in Zwolle Filmposter op een billboard aan een drukke straat.