Tintengroep – Sterk in sociaal werk!

De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Zij helpen inwoners in Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren.  Dit doen ze door mensen handvatten aan te reiken die zij nodig hebben om tot een oplossing te komen. Ze proberen hierbij altijd het sociale netwerk –gezin, buren, vrienden- van de hulpvrager in te zetten. Want samen bereik je meer dan alleen! 

Sociaal werk ontwerp illustratie met een man en een vrouw die een hond uitlaten.

Highlights

 • Opdrachtgever

  Tintengroep

 • What we did

  Strategie
  Concept
  Rebranding
  Print

 • What we loved

  De uitdaging om diversiteit creëren

Van ontwerp naar impact: visuele identiteit van Tintengroep

Maar wat bewerkstelligen sociaal werkers van tintengroep nu eigenlijk? Hoe doen ze dat en welke kennis, vaardigheden, waarden en professionele vermogens gebruiken ze daarbij? Om daar antwoord op te geven hebben zij drie jaar geleden het onderzoek ‘Het geheim van sociaal werk’ gestart. Een gedegen onderzoek onder drie doelgroepen: eigen sociaal werkers, klanten en ketelpartners. 

Een meerjarig onderzoek waarbij die visie en missie van Tintengroep zowel intern als extern steeds meer duidelijk werd. Maar de vraag bleef: hoe geef je dat visueel weer? Hoogste tijd voor de vonkjes van Beeldprikkels! 

Sociaal werk ontwerp illustratie een jonge vrouw die een oudere vrouw wat verteld.
Sociaal werk ontwerp met tekst 'alleen ga je snel, samen kom je verder'.

De kracht van Rebranding
Tintengroep is een maatschappelijke, warme en sociale organisatie. Het logo van Tintengroep bestond al, maar wij mochten wel de verdere doorontwikkeling doen in onder andere de illustratiestijl. Een rebranding is geboren! Om het gevoel van Tintengroep over te brengen is er gekozen voor een persoonlijke identiteit. Iets wat dichtbij staat, waar je onderdeel van wil zijn. Met mooie rondingen en warme kleuren. Je kijkt er naar, maar het voelt alsof je er letterlijk bij in zit. Gemeenschappelijk, maatschappelijk: dát is Tintengroep.

Sociaal werk ontwerp illustratie van een tuinman met een schep staande naast een boom.

Dat vraagt om een middel!

Voor Tintengroep hebben we diverse middelen mogen ontwikkelen: korte animaties, posters en infographics. En heb je het werkboek al gezien? Daar wordt in tekst en beeld uitgelegd wat het geheim van sociaal werk is, en nog veel belangrijker: wat hun toegevoegde waarde is voor de maatschappij. Tot op de dag van vandaag creëren wij de mooiste ontwerpen wat zorgt voor impact. En wie wil dat nou niet?

Sociaal werk ontwerp met verschillende pagina's van het binnenwerk van het tintenboek
Sociaal werk ontwerp illustratie van een man en een vrouw die discussiëren aan een bureau.